Brug af cookies

Bosch-webstedet indeholder cookies, så du kan bruge din indkøbskurv, bestille en tekniker online og give Bosch mulighed for at føre anonyme statistiske data for at forbedre webstedets indhold og navigation. Spring denne meddelelse over, hvis du gerne vil fortsætte. Klik på linkene, hvis du vil have mere information om de cookies, der bruges, og hvordan du administrerer dine indstillinger.

[global.cookielaw.txt.secondparagraph]

Byd på noget lækkert – og hjemmelavet!

Med Bosch i køkkenet er det nemmere end nogensinde at få succes. I den senere tid har vi haft flere inspirerende samarbejder med eksempelvis magasinet Gastro, Alt for Damerne og Boligliv.

Lad dig endelig inspirere.

SilentMixx

Lav din egen pasta

Det er slet ikke spor svært at lave sin egen pasta. Det tager lidt tid, ja, men du får et fantastisk resultat. Med grundopskriften nedenfor kan du lave plader til lasagne, cannelloni og ravioli eller skære brede strimler til tagliatelle og tyndere til spaghetti.

4 portioner
4 dl durumhvedemel
1 æg
1 stor knivspids salt
ca. 1 dl koldt vand
1/2 spsk. raps- eller olivenolie

Sæt dejkrogen på køkkenmaskinen. Hæld melet i dejskålen sammen med saltet. Bland det hele sammen kortvarigt. Slå ægget ud og hæld vand og olie ved. Start maskinen. Prøv at få det hele findelt til smulder, som nemt kan samles i hånden. På den måde bliver dejen bedst. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen ikke får den rette konsistens. Den skal være ret fast og lidt uelastisk. Hvis dejen ender med at blive alt for tør, er det blot at tilsætte lidt mere koldt vand. Tag dejen op og læg den på køkkenbordet. Ælt den i en tid endnu. Form dejen til en kugle og lad den hvile overdækket i en skål i mindst en halv time.

Skær pastadejen i to dele. Rul hver del ud så meget som muligt. Kør pladerne gennem pastamaskinen på første (groveste) indstilling. Drys rigeligt med mel på dejen, hvis den klistrer. Indstil maskinen på 4 eller 5 tyndere. Kør pladerne igennem igen. Nu bliver de ganske lange. Læg pastastykkerne på viskestykker og lad dem tørre i mindst 10 minutter, dog højest i op til en time. Nu kan du lave lasagneplader ved at dele pastaen i tilpas store stykker. Du kan også lave endnu mindre firkanter, som du efterfølgende fylder, så de bliver til ravioli eller anden form for pastapude. Kør ellers pastapladerne gennem indsatsen til tagliatelle eller spaghetti efter eget ønske.

Pasta med tomatsauce

Nu er det tid til en klassisk tomatsauce til pastaen. Tænk, at noget kan være så enkelt og smage så godt. Lad saucen simre en stund for at få det bedste resultat og servér med friskreven parmesan og en god salat.

4 portioner

Tomatsauce:
1 gult løg
1 spsk. oliven- eller rapsolie
2 fed hvidløg
2 spsk. tomatpuré
2 dåser hakkede tomater
1 tsk. sukker
salt og peber
friske krydderurter, f.eks. basilikum, timian og salvie

Tilbehør:
reven parmesan
gerne ristede pinjekerner
valgfri salat

Hak løget og svits det i olie sammen med reven eller presset hvidløg. Tilsæt tomatpuré og de hakkede tomater, sukker, salt, peber og hakkede friske krydderurter. Lad det hele simre i mindst 10 minutter og gerne i 30-40 minutter.

Bland saucen jævn med en stavblender eller i en mikser.

Kog din hjemmelavede pasta i 3-5 minutter, ikke længere. Lad vandet løbe fra i et dørslag og hæld en skvæt olivenolie over. Servér med det samme med saucen, reven parmesanost og ristede pinjekerner.

Lasagne med spinat og fløde

En perfekt måde at få kræsne unger til at spise den sunde spinat. Og i stedet for traditionel bechamelsauce kan man bruge fløde og forskellig slags ost. Som variation kan man også lægge tynder skiver skinke mellem plader og sauce.

4 portioner

Spinatsauce:
1 gult løg
1 spsk. oliven- eller rapsolie
2 fed hvidløg
300-400 g frisk spinat
salt og peber
friske krydderurter, f.eks. basilikum og timian
3 dl madlavningsfløde
200 g fetaost
100 g smagfuld hård ost, f.eks. västerbotten-ost

Hak løget og svits det i olie sammen med reven eller presset hvidløg. Tilsæt spinaten, salt, peber og hakkede friske krydderurter. Varm blandingen op, så spinaten bliver blød. Hæld fløden ved og den smuldrede fetaost.

Indstil ovnen på 250° C. Smør et ovnfast fad og læg skiftevis de hjemmelavede lasagneplader og sauce i. Afslut med sauce som sidste lag. Sæt hurtigsnitteren med den vendbare riveskive med den fine side på køkkenmaskinen, riv den hårde ost på maskinen og drys den over lasagnen. Bag i ovnen i 10-20 minutter. Mærk gerne efter med en tandstik for at kontrollere bagetiden.

Servér med en sprød salat.

Pasta med kyllingebolognese

Den ægte entusiast laver både sin egen pasta og sin egen kyllingebolognese. Saucen bliver utrolig smagfuld og lækker, når der tilsættes vin og tomater. Frisk reven parmesanost sætter prikken over i’et.

4 portioner

Kyllingebolognese:
1 gult løg, fint hakket600 g kyllingefilet
2 spsk. olivenolie
1/1 dl hvidvin
1 dåse hakkede tomater
persille, finthakket
salt og peber

Tilbehør:
reven parmesanost
valgfri salat

Sæt kødkværnen med hulskiven på køkkenmaskinen, skær kyllingefileterne i lange smalle strimler og kværn på højeste hastighed. Brug nedstopperen til sidst for at få det hele med. Kør kødet igennem to gange, anden gang kan det være nødvendigt at bruge nedstopperen lidt oftere.

Steg løg og kyllingefars i olien. Hæld vinen og de hakkede tomater ved. Smag til med persille, salt og peber og lad farsen simre ved svag varme i ca. 15 minutter.

Servér kyllingesaucen med din hjemmelavede pasta, frisk reven parmesanost og en god salat.