Brug af cookies.

Vores websted indeholder cookies, så du kan bruge indkøbskurve, bestille en tekniker og giver os mulighed for at føre anonyme statistiske data for at forbedre webstedets indhold og navigation. Spring denne meddelelse over, hvis du gerne vil fortsætte. Klik på linkene nedenfor, hvis du vil have mere information om de cookies, vi bruger og hvordan du administrerer dine indstillinger.
Fortsæt> Nej tak> Politik om personlige oplysninger> Ændr dine indstillinger for cookies> Mere information om cookies
 

Sikker madopbevaring.

Med vores køle- og fryseskabe kan du være sikker på at maden opbevares på bedste vis. Råvarerne holder sig friske meget længere, og beholder næringsindhold og vitaminer. Du sparer penge ved at du ikke behøver handle mad så ofte, og bidrager til et bedre miljø ved at madspildet reduceres.

Tips og tricks

Gå til toppen
God:

God:

Opbevaringsskuffe for længere holdbarhed.

CrisperBox er en skuffe med mulighed for at indstille fugtighedsgrad som holder frugt, salat og grønt frisk og sprødt længere. Med delevæg, så grøntsager og frugt ikke tager smag af hinanden.

Gå til toppen
Bedre:

Bedre:

Specielt til kød og fisk.

ChillerBox er en zone, som holder 2-3 grader lavere temperatur end resten af køleskabet. Temperaturstyret lufttilførsel køler madvarerne hurtigt ned.

Se film om ChillerBox
Gå til toppen
Endnu bedre:

Endnu bedre:

Fordobler holdbarheden for frugt og grønt.

HydroFresh er en skuffe med perfekt luftfugtighed og temperatur for frugt og grønt. Holder madvarerne friske i op til dobbelt så lang tid som i et almindeligt køleskab.

Se film om HydroFresh
Gå til toppen
Bedst:

Bedst:

Optimal opbevaring af ferske fødevarer.

VitaFresh temperaturzonen forlænger holdbarheden på kød, fisk, frugt og grønt med op til tre gange så lang tid som i et almindeligt køleskab. Holder en temperatur på 0-1°C, med reguleret luftfugtighed.

Se film om VitaFresh
Gå til toppen
Tips og tricks

Tips og tricks

Hav det ikke for varmt i køleskabet.

Indstil temperaturen i køleskabet på maks. 4 °C, vi anbefaler 2–4 °C for bedste opbevaring af råvarer. Kød, fisk og skaldyr skal ikke opbevares ved højere temperaturer end 4 °C, gerne lavere. Hvis køleskabet har køleblæser fordeles kulden jævnt i skabets åbne del, og du kan placere varerne frit. Uden køleblæser skal du tænke på at der er varmest øverst i køleskabet og i køleskabsdøren. Der er koldest forneden i den åbne del.

Gå til toppen

Placering af mad (for køleskabe uden køleblæser).

- Øvre del af køleskabet (4° og 6°C): Det er det varmeste område: Optimal opbevaring af ost, yoghurt, fløde og smør.

- Nedre del af køleskabet (mellem 0° og 4 °C): Det er pladsen, som er dedikeret til grøntsager, salat og frugt. Hvis grøntsagsskuffen har en luftfugtighedsregulering, skal du sørge for at anvende den. Denne funktion kan forlænge holdbarheden på dine madvarer markant.

- Øvre del af døren (mellem 4° og 8°C): Optimal opbevaring af æg og smør.

- Nedre del af døren (mellem 4° og 6°C): Optimal opbevaring af syltetøj, krydderier, mælk og drikkevarer.

Gå til toppen

Tøm frugtskålen.

Lidt synd for den flotte frugtskål, men faktum er at appelsiner, pærer, æbler, vindruer, bær og jordbær har det bedst i køleskabet. I køleskabet trives også gulerødder, radiser, kål, salat, løg, friske bønner, svampe, hvidløg, asparges og spinat. Tomater opbevares derimod bedst uden for køleskabet – så smager de af meget mere. Opbevar gerne kartofler og løg sammen. Det gør at kartoflerne holder længere. Og svampe skal opbevares i en luftig papirpose, aldrig i plastikpose.

Gå til toppen

Hold energiforbruget nede.

Hvis du tør dine frosne madvarer op i køleskabet, bliver kvaliteten og konsistensen bedre, sammenlignet med hvis du tør dem op i rumtemperatur eller nedsænket i varmt vand. Desuden hjælper du køleskabet med at reducere energiforbruget, da maden afgiver kulde. Tænk også på at lade varm mad og drikke køle af, før du stiller det i køleskabet samt ikke at holde døren åben for længe, for at holde energiforbruget nede. Vil du fremskynde nedkølingen, før tingene sættes ind, kan du stille dem udenfor i lukkede beholdere, eller sænke dem ned i koldt vand i køkkenvasken.

Gå til toppen

Hold ryggen fri og læg låg på.

Sørg for at din mad ikke kommer i kontakt med bagvæggen i køleskabet, så er der risiko for at luftgennemstrømningen bliver hindret, og at maden fryser, fordi der er minusgrader i bagvæggen. For at madvarer uden emballage skal bevare sin fulde smag, farve og friskhed, er det vigtigt at du dækker den med plast eller kommer den i beholder med låg.

Gå til toppen

Rengøring af køleskabet.

Regelmæssig rengøring af køleskabet er vigtigt for din fødevaresikkerhed. For at forhindre bakterievækst skal køleskabet rengøres mindst en gang om måneden.

 
Online Survey