Brug af cookies

Bosch-webstedet indeholder cookies, så du kan bruge din indkøbskurv, bestille en tekniker online og give Bosch mulighed for at føre anonyme statistiske data for at forbedre webstedets indhold og navigation. Spring denne meddelelse over, hvis du gerne vil fortsætte. Klik på linkene, hvis du vil have mere information om de cookies, der bruges, og hvordan du administrerer dine indstillinger.

 

Byd på noget lækkert – og hjemmelavet!

Med Bosch i køkkenet er det nemmere end nogensinde at få succes. I den senere tid har vi haft flere inspirerende samarbejder med eksempelvis magasinet Gastro, Alt for Damerne og Boligliv.

Lad dig endelig inspirere.

SilentMixx

Helleflynder med pestolåg og bønnesalat

Det er nemt at lave sin egen pesto og så smager det himmelsk godt. Når den har været i ovnen, får den ekstra meget smag og giver et ekstra pift til den milde fisk.

4 portioner
50 g pinjekerner
1 potte frisk basilikum
1 dl reven parmesan eller västerbotten-ost
4 spsk. olivenolie salt og peber
600 g helleflynder eller anden hvid fisk
2 dåser små hvide bønner
1/2 agurk
20 cherrytomater
1 lille dåse sorte oliven uden sten
3 spsk. olivenolie
1 spsk hvid balsamico eller eller hvidvinseddike
1 tsk. urtesalt

Indstil ovnen på 200° C. Rist pinjekernerne på en tør pande.

Sæt kniven i hurtigsnitteren på din køkkenmaskine og blend basilikumblade, de ristede pinjekerner, osten og olivenolien til en jævn masse. Du kan også vælge at bruge en stavblender.

Del fisken i tilpas store stykker og læg den i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Fordel pestoen over fisken og steg den i ovnen i ca. 10 minutter.

Skyl bønnerne og læg dem i en salatskål. Skræl agurken og del den. Fjern kernehuset med en ske og skær de halve agurker i skiver. Del tomaterne og hæld lagen fra olivenene. Bland det hele med bønnerne og hæld olivenolie, vineddike og urtesalt over.

Servér pestofisken med bønnesalaten.

Lakseburgere med limedressing og salat

Saftige og lækre lakseburgere med smag af rosépeber passer rigtig godt med frisk limedressing. Bag gerne eget brød til burgerne.

4 portioner

limedressing:
1 lime
1 dl cremefraiche, 38 %
1 tsk. flydende honning
salt og peber

400 g laksefilet
3 salatløg
1 tsk. rosépeber
1/2 tsk. salt
2 spsk. maizena

Start med at tilberede limedressingen. Vask limen og riv skallen. Bland skallen med cremefraiche og honning. Smag til med salt og peber.

Sæt kniven på hurtigsnitteren på din køkkenmaskine og læg laksefileten i. Kør i knapt et minut, så fiskekødet er lige netop findelt. Hak salatløgene fint i hånden og stød rosépeber i en morter eller på et skærebræt. Bland løg og peber ved sammen med salt og maizena. Rør godt og form til 4 bøffer. Steg i smør på middelhøj varme.

Servér i brød med salat og dressing.

Rodfrugtgratin med kraftig gryderet

Revne grøntsager i ovn er lækkert og saftigt tilbehør. En gryde, der har simret en time eller to smager himmelsk på småkolde dage. Lav gerne dobbeltportion, så du også kan fryse lidt ned.

4 portioner
ca. 500 g højreb uden ben
2 spsk. smør
2 spsk. hvedemel
1 1/2 tsk. salt
4 dl vand
1 løg
2 gule peberfrugter
1 rød chili
1 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1/2 dl piskefløde
1 knoldselleri, ca. 300 g
2 pastinakker ca. 200 g
6 gulerødder, ca. 300 g
2 gule løg
4 dl reven lagret ost
1 1/2 tsk. salt
1/2 tsk. sort peber
5 dl madlavningsfløde

Skær kødet i 3x3 cm store stykker. Brun kødet i en stegepande lidt ad gangen. Læg det over i en gryde. Drys mel og salt over. Rør rundt. Hæld vandet over kødet. Lad det simre under låg på svag varme i ca. 45 minutter. Skræl løgene og skær dem i skiver og skær peberfrugterne og chilien i stykker. Læg dem i gryden sammen med karry og gurkemeje og lad gryden simre i yderligere ca. 15 minutter eller indtil kødet føles færdigt. Hæld fløden ved og sag til med salt og peber.

Indstil ovnen på 200° C. Sæt den vendbare riveskive med den grove side på din køkkenmaskine. Skræl grøntsagerne og løgene og riv dem på din køkkenmaskine. Læg skiftevis grøntsager og det meste af osten i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber mellem lagene. Hæld fløde på. Drys resten af osten over. Bag i ca. 45 min.

Filet af havkat i folie med grøn sauce og hvidkålssalat

Fisken bliver ekstra saftig og lækker, når den tilberedes i foliepakke i ovnen. Duften og smagen fra de blandede krydderurter passer herligt til. Hvidkålssalat er både sundt og lækkert.

4 portioner
600 g filet af havkat uden ben eller anden hvid fisk
ovnfolie
salt og peber
1 lille potte purløg
1 kvist frisk merian
5 kviste persille
2 kviste timian
2 kviste frisk grøn mynte
1 tsk. presset citron
3 spsk. olivenolie
2 dl tyk yoghurt, 10 %
salt og peber
1/2 tsk. fennikelfrø
300 g hvidkål
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvid balsamico eller hvidvinseddike
1 tsk. urtekrydderi

Indstil ovnen på 200° C. Læg fisken i folie i et ovnfast fad. Krydr pakken med salt og peber og luk den. Lad den stå i 15-20 minutter afhængig af størrelse på stykkerne.

Blend eller hak alle krydderurter med citron og olivenolie med stavblender eller i mikser. Læg de blandede krydderurter i en skål og rør yoghurten i. Smag til med salt og peber. Rør fennikelfrø i og lad urtesaucen stå og trække.

Sæt den vendbare skæreskive med den tynde side i din køkkenmaskine og snit hvidkålen. Læg den i en skål og hæld olivenolie, vineddike og krydderiblandingen på. Rør godt rundt.

Servér fisken sammen med den grønne urtesauce, hvidkålssalaten og f.eks. kogt ris eller bulgur.

Vinkogt hoki med aioli og asparges

Det er nemt og enkelt at lave sin egen aioli, altså hvidløgsmayonnaise, og så er det først og fremmest utrolig lækkert. Men husk, at olien og ægget skal have stuetemperatur, før du begynder at piske.

4 portioner
2 æggeblommer
3 fed hvidløg
2 knivspids salt
2 dl olivenolie
1 tsk. citron
3 dl tør hvidvin
2 dl vand
1 fiskebouillonterning
500-600 g hoki eller anden hvid fisk i fileter
2 bundter asparges

Start med at tilberede aiolien. Sæt piskeriset på køkkenmaskinen. Riv hvidløget fint i hånden. Pisk æggeblommen sammen med salt og hvidløg. Hæld den stille og roligt ned i olien i en smal stråle under konstant piskning. Pisk, indtil du har en tyk og blank mayonnaise. Dryp citronsaften ved og bland godt.

Kog vin, vand og fiskebouillonterning op i en stor gryde. Rør rundt, så bouillonterningen opløses og læg derefter fisken i. Sluk for varmen, og lad fisken tilberede færdig på eftervarmen. Det tager ca. 7 minutter, afhængig af tykkelsen på fisken.

Kog aspargesene i let saltet vand.

Servér med kogte kartofler.

Bøf med kartoffelgratin med fransk gedeost, chèvre

Gedeosten giver en lækker smag til kartoffel- og fennikelgratinen. Sammen med de letkogte bønner eller en farverig salat får du en ægte festret.

4 portioner

kartoffelgratin:
300 g kartofler
200 g fennikel
3 dl madlavningsfløde
2 dl mælk
2 fed hvidløg et par kviste frisk timian
50 g fransk gedeost, chèvre
salt og peber

400-600 g bøfkød, f.eks. entrecôte eller oksefilet
salt og peber

Indstil ovnen på 220° C. Sæt den vendbare skæreskive med den tynde side på din køkkenmaskine. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Rens fenniklen og skær den i skiver og læg den sammen med kartoflerne i et stort ovnfast fad. Bland madlavningsfløde og mælk sammen med timian. Riv hvidløgene på et rivejern og bland dem i fløden. Smag til med salt og peber.

Hæld flødeblandingen over grøntsagsskiverne og smuldr gedeosten over. Sæt i ovnen ca. 40 minutter.

Tag kødet frem en halv time inden stegning, så det ikke er for koldt. Krydr med salt og peber og steg på ganske høj varme i smør og olie.

Servér med en sprød salat.

Ingefærgrøntsager i wok med marineret bøf

Grøntsagerne bliver ekstra lækre, når de tilberedes i wok. Det går hurtigt og de bevarer deres spændstighed og friskhed. Grillet kød er naturligvis bedst, så slå dig løs i sommersæsonen!

4 portioner
400-500 g entrecôte
flagesalt

marinade:
4 fed hvidløg
1 dl olivenolie
1/2 dl japansk soja eller 1 spsk. almindelige soja
2 spsk. sød chilisauce

wok:
1 stk. frisk ingefær, ca. 4 cm langt
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 gulerødder
1 squash
1 bundt salatløg
1 dåse vandkastanjer
1 spsk. olivenolie + lidt til stegning

Riv hvidløgsfeddene i hånden og bland dem med resten af ingredienserne til marinaden. Pensl kødet med marinaden og lad det trække i 5 minutter. Gem resten af marinaden til senere.

Del, udkern og skær peberfrugten i store stykker. Sæt den vendbare skæreskive med den grove side på din køkkenmaskine og snit squash og gulerødder. Skær løget og vandkastanjerne i mindre stykker i hånden. Riv ingefæren i hånden.

Læg grøntsager og ingefær i en skål, hæld olivenolie på og vend blandingen. Hæld lidt ekstra olivenolie i en wok eller en stor stegepande og lynsteg grøntsagerne. Grill kødet eller steg det i en stegepande. Anret kødet på et fad og hæld resten af marinaden over. Drys flagesalt over og lad det trække en stund inden servering. Servér kødet med de wokstegte grøntsager og med eller uden kogt ris.

Rösti med lammesteg og chèvre-creme

Lam og fransk gedeost er et godt makkerpar og sammen med frisk timian smager det endnu bedre. Den råstegte kartoffelkage smager rigtig godt til.

4 portioner
600 g lammesteg
6-8 fed hvidløg
et bundt frisk rosmarin
salt og peber
ovntermometer

chèvre-creme:
100 g chèvre (fransk gedeost)
250 g kvark, 10 %
1/2 potte frisk timian
sort peber

6-8 mellemstore kartofler
2 spsk. smør eller rapsolie
1/2 tsk. salt
2 knivspids peber
balsamico-creme

Indstil ovnen på 125° C. Læg lammestegen i et ovnfast fad og stik termometeret ind, så spidsen sidder midt i stegen. Skær hvidløgsfed i halve og skær derefter små lommer i købet. Stik hvidløgsfeddene ind og klap derefter finthakket rosmarin og salt og peber på. Steg i ovnen, indtil termometeret viser 55° C.

Bland chèvre og kvark. Nip timianen fra stilkene og bland den med. Smag til med peber.

Sæt den mellemfine riveskive på din køkkenmaskine. Skræl og riv kartoflerne. Lad dem tørre, f.eks. i et viskestykke. Opvarm smør eller rapsolie i en stegepande og læg den revne kartoffelmasse på panden. Steg på middelvarme og sørg for at glatte massen ud under tilberedningen. Krydr med salt og peber. Steg 8-10 minutter på hver side. Du vender röstien nemmest ved at lægge en tallerken over den og igen på den anden side. Vend det hele og lad derefter röstien glide tilbage på panden med den ustegte side nedad.

Skær stegen ud og sprinkl balsamico over. Servér stegen med röstien, chèvre-cremen og en lækker salat.

Kyllingepølse med energibulgur

Spændende og sjovt med hjemmelavede pølser. Spørg din slagter, om du kan bestille pølseskind af dyretarm, dvs. naturtarm. Pølsen bliver mild og lækker sammen med bulguren, der er fyldt med sunde sager og ser lækker og indbydende ud.

4 portioner
500 g kyllingefilet
1/2 dl frisk salvie
1 citron
1 tsk. salt
10 isterninger
2 æggeblommer
1 dl iskoldt vand
1 1/2 dl piskefløde
pølseskind af dyretarm
2 dl bulgur
4 dl vand
1/2 tsk. salt
1 dl frø og kerne, f.eks. solsikkefrø, sesamfrø, græskarkerner
1 granatæble
100-200 g rucola
1 citron

Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Læg salviebladene sammen og skær dem i fine strimler. Riv skallen af citronen. Sæt hurtigsnitteren med kniven på din køkkenmaskine. Bland kyllingekødet, salt, isterninger og æggeblomme. Spæd op med iskoldt vand og hæld derefter piskefløden ved. Stands maskinen, når det hele er blandet sammen og rør salvie og citronskal i med hånden.

Sæt det mindste pølsehorn på kværnhuset på din køkkenmaskine. Skyl tarmen og træk den på pølsehornet. Fyld tarmen jævnt, men ikke for hårdt pakket. Det er en god idé at standse maskinen en gang i mellem for fordele fyldet i tarmen, så den bliver pæn og jævn. Kør gerne ved lav hastighed, hvis du ikke er ekspert. Lav pølserne i størrelse som cocktailpølser, ca. 5 centimeter lange. Kog dem i letsaltet vand i 10-15 minutter. Lad dem dryppe af på et viskestykke og brun dem i lidt smør inden servering, så de får farve og bliver varme.

Kog bulguren med vand og salt. Rist frø og kerner sammen på en tør pande. Skær granatæblet midt over. Hold de to halvdele over en salatskål og bank på skallen med en træske, så kernerne triller ud. Du skal muligvis pille lidt i dem, for at få det hele ud. Lad bulguren køle lidt af, når den er færdigkogt og hæld den derefter over i skålen. Tilsæt de ristede frø og kerner og rucolaen. Rør godt rundt og pres saften fra en citron over. Servér pølsen med bulguren.

Hamburger med chilidressing

Et sikkert hit i alle aldre! Nem at variere med forskelligt tilbehør. Mange er til drueagurk, andre ristet løg. Med eller uden hjemmebagt brød.

4 portioner

chilidressing:
1 rød chili
1 tsk. paprika
1 dl cremefraiche, 38 %
salt og peber

400 g okse- eller lammekød
2 skalotteløg
1 tsk. stødt spidskommen
salt og peber
smør til stegning
salatblade
4 store tomater
1 avocado
1 stort rødløg

Start med at tilberede chilidressingen. Del chilien og fjern kernerne. Skær den i små stykker. Bland den hakkede chili med paprika og cremefraiche. Smag til med salt og peber.

Sæt kødkværnen med hulskiven på din køkkenmaskine. Skær kødet i lange strimler og kør det gennem kødkværnen to gange. Brug nedstopperen til sidst for at få det hele med.

Sæt derefter kniven i din hurtigsnitter. Hak skalotteløg fint og læg kødfars, løg og spidskommen ned sammen med salt og peber. Kør maskinen, så det hele blandes, tag farsen op og form den til fire bøffer. Steg i smør på middelhøj varme.

Skær tomater, avokado og rødløg i tynde skiver og servér burgeren i brødet med alle grøntsagerne og dressingen.

Krydrede kødboller med pastagratin

Kødboller med smag af ingefær, chili og garam masala. Agurkesalat med kardemomme kan være en sjov variant fra den velkendte. Prøv f.eks. sammen med cremet og lækker pastagratin. God måde at udnytte gårsdagens pastarester.

4 portioner
400 g oksefars eller blandet fars
1/2 dl piskefløde
1/2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. chilipulver
1 tsk. garam masala-pulver
salt
smør til stegning

2 mellemstore agurker
2 tsk. hele kardemommekapsler
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
salt og peber
1 spsk. olivenolie
300-400 g kold kogt pasta
3 æggeblommer
2 dl madlavningsfløde
100 g ost
salt og peber

Indstil ovnen på 200° C. Sæt kødkværnen med hulskiven på din køkkenmaskine. Skær kødet i lange strimler og kør det gennem kødkværnen to gange. Brug nedstopperen til sidst for at få det hele med. Bland kødfars, fløde, ingefær, chilipulver og garam masala-pulver i din hurtigsnitter med kniven monteret. Smag til med salt. Form farsen til små kødboller. Steg dem i smør.

Skræl agurkerne, del dem og fjern kernehuset med en ske. Skær halvdelen i stykker på ca. en halv centimeter. Læg dem i en salatskål. Stød kardemommekapslerne i en morter eller mal dem i kværnindsatsen til din køkkenmaskine. Bland olivenolie, hvidvinseddike, salt, peber og den stødte kardemomme.

Hæld dressingen over agurkestykkerne og rør rundt. Hæld olivenolie i bunden af et ovnfast fad. Sæt piskeriset på din køkkenmaskine og pisk æggeblommer og fløde til en jævn blanding. Riv osten i hurtigsnitteren med den mellemfine skive sat på. Bland osten og den kolde pasta i ægge- og flødeblandingen. Hæld det hele over i formen og bag i ovnen i 20 minutter. Servér kødbollerne og agurkesalaten sammen med pastagratinen.

Kylling svøbt i parma og salvie med blomkålsmos

Blomkålsmos er lettere og sundere end kartoffelmos og med trøffelolie er det den rene luksus. Og er man ikke til trøffelolie, kan mosen naturligvis bare nydes som den er.

4 portioner
1 stort blomkålshoved eller 2 små
1/2 dl cremefraiche
salt og peber
400 g kylling, brystfilet eller lårfilet
8 tynde skiver parmaskinke
ca. 16 salvieblade
trøffelolie

Del blomkålshovedet i buketter og kog dem møre. Mærk efter med en pind. Hæld vandet fra. Blend blomkålen med lidt af kogevandet med stavblender eller mikser. Rør cremefraiche ved og smag til med salt og peber.

Del kyllingen, så du får i alt otte stykker. Fileterne kan f.eks. deles på langs. Læg salviebladene på kyllingestykkerne og svøb dem i parmaskinken. Sæt fast med tandstikkere. Steg på panden ved først høj varme, så de brunes og derefter på svag varme, indtil de er gennemstegte. Anret kylling og mos på tallerkener og sprinkl mosen med trøffelolie.

Kylling paneret i pinjekerner og basilikum med salat og ærtehummus

En lidt anderledes måde at servere kylling på. Den skønne grønne ærtehummus er både sund, lækker og smuk at se på. Samme gælder salaten.

4 portioner
2 avocadoer
3 røde æbler
salatblade
salt og peber
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike

4 kyllingefileter
100 g pinjekerner
1 potte basilikum
2 æg salt og peber
rapsolie

opskrift på ærtehummus

Skær avocado og æble i små tern. Læg dem i en skål sammen med salatblade. Rør olie, vineddike, salt og peber sammen. Bland dressingen med grøntsagerne ved servering.

Skær kyllingefileterne i fire dele på langs. Sæt kniven i hurtigsnitteren og læg pinjekerner og basilikumblade i. Kør maskinen, indtil kernerne er findelt og blandet med basilikummen. Hæld blandingen op i en dyb tallerken. Slå æggene ud i en anden dyb tallerken og krydr med salt og peber. Pisk let med en gaffel, så blommen og hviden blandes.

Dyp kyllingen i først æggeblandingen og derefter i blandingen med pinjekerner og basilikum. Sørg for, at blandingen dækker så meget som muligt af kyllingen og steg den på middelhøj varme, indtil fileterne er gyldenbrune.

Servér dem med avocadosalat og ærtehummus.

Kyllingefileter med fyld af brieost med gulerods- og rødløgssalat

Festlig gæstemad, som er nem at tilberede. Kyllingen bliver ekstra sprød og god, hvis den paneres i groft rugmel. Gulerodssalaten får lidt ekstra kant fra chilien.

4 portioner
600 g gulerødder
2 rødløg
1 rød chili
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvid balsamico-eddike
1/2 tsk. salt
100 g brieost
4 kyllingefileter
1/2 potte frisk koriander
1 æg
1-2 dl groft rugmel
salt og peber
smør til stegning

Indstil ovnen på 175° C. Skræl gulerødderne og riv dem ved hjælp af den grovere riveskive til asiatisk mad sat på køkkenmaskinen. Den mellemfine riveskive kan også bruges. Skær rødløget i tynde skiver og læg skiverne i varmt vand i ca. 5 minutter. Del, udkern og skær chilien i små stykker. Bland olivenolie, balsamico-olie og salt sammen. Bland chilien i. Hæld vandet fra rødløget og læg dem i en salatskål sammen med de revne gulerødder. Rør rundt.

Skær brieosten i fire dele. Skær en lomme i kyllingefileterne og fyld den med brieosten og korianderblade. Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det let med en gaffel. Hæld rugmelet op i en anden dyb tallerken og krydr med salt og peber. Dyp kyllingefileterne i først ægget og derefter i rugmelet. Brun dem i rigeligt smed smør i en stor stegepande på mellemhøj varme, så de får en gyldenbrun farve. Steg dem færdige i ovnen i ca. 15 minutter.

Servér kyllingen med gulerodssalaten og enten kogt bulgur eller f.eks. ovnstegte kartoffelbåde.

Tærte med krebs, rejer og laks

Lækker tærte med havets frugter. Perfekt til en luksuriøs frokost eller på buffeten. Varier med krabbe eller muslinger. Servér med en frisk salat.

6 portioner
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornshvedemel
1/2 tsk. salt
150 g koldt smør
2 spsk. iskoldt vand
1 porre 1 spsk. smør
2 dl cremefraiche
1/2 dl tør hvidvin
4 æg
200 g krebsehaler
200 g pillede rejer
100 g røget laks
3 spsk. hakket dild
salt og peber

Sæt kniven i hurtigsnitteren på din køkkenmaskine og læg mel og smør i mindre stykker i. Tilsæt salt og kør i nogle sekunder, så det bliver smuldret. Tilsæt det kolde vand og kør, indtil dejen samles nemt og jævnt. Læg dejen i en plastikpose i køleskabet og lad den hvile i mindst 30 minutter.

Indstil ovnen på 200° C. Smør en høj tærteform, gerne med løs, aftagelig bund. Rul dejen ud og beklæd formen. Læg gerne aluminiumsfolie over kanterne, da dejen ellers har tendens til at glide ned. Forbag i 10 minutter.

Skær porren i strimler og svits den i smør. Sæt piskeriset på din køkkenmaskine og pisk cremefraiche sammen med vin og æg. Skær den røgede laks i fine strimler. Skær krebsehaler og rejer i mindre stykker og rør dem ned i fyldet sammen med porren. Hak dilden og vend den med. Smag til med salt og peber.

Fyld tærten. Bag tærten færdig i ca. 35 minutter eller indtil fyldet er stivnet.

Servér tærten med en frisk salat.

Tærte med bladspinat og chilirejer

Cremet spinattærte med hotte rejer på toppen. Farverigt, smukt og sundt. Suppler gerne med flere grønne blade i en salat.

6 portioner
1 rød chili
ca. 300 g rejer uden skal
2 spsk. olivenolie
salt og peber
2 dl hvedemel
1 dl fuldkornsmel
1/2 tsk. salt
150 g koldt smør
2 spsk. iskoldt vand
1 løg 300 g frisk eller frossen bladspinat
smør til stegning
salt og peber
1 knivspids muskatnød
4 æg
2 dl cremefraiche
200 g smagfuld hård ost

Start med at dele og udkerne chilien. Hak den fint og bland med rejer, olivenolie og lidt salt og peber. Lad blandingen stå og trække. Sæt kniven i indsatsen på din køkkenmaskine og læg mel og smør i stykker ved. Tilsæt salt og kør i nogle sekunder, så det bliver smuldret. Tilsæt det kolde vand og kør, indtil dejen samles nemt og jævnt. Læg dejen i en plastikpose i køleskabet og lad den hvile i mindst 30 minutter. Indstil ovnen på 200° C. Smør en høj tærteform, gerne med løs, aftagelig bund. Rul dejen ud og beklæd 6 portionsforme eller en mindre tærteform med den. Forbag formene i 10 minutter.

Hak løget fint. Tø bladspinaten op, hvis du bruger frossen og kram vandet ud af den. Steg bladspinat og løg i smør, krydr med salt, peber og nyreven muskat. Pisk æg og cremefraiche sammen. Sæt den vendbare riveskive med den grove side på din køkkenmaskine. Riv osten og bland den med bladspinaten.

Fyld tærten. Bag tærten færdig i ca. 35 minutter eller indtil fyldet er stivnet. Pynt den færdigbagte tærte med chilirejer og servér med en salat.

Gnocchi med peberfrugtsauce og bøffer af lammefars

Det er hyggeligt at lave de små kartoffelklumper selv, og de smager skønt sammen med peberfrugtsaucen og bøfferne. De færdiggrillede peberfrugtsauce danner en god basis for en let tilberedt og lækker sauce.

4 portioner

Gnocchi:
800 g kartofler, blød sort
1 æg
2 dl hvedemel, 2 tsk. salt

Peberfrugtsauce:
3-4 store grillede peberfrugter på dåse
1 dl madlavningsfløde, 1 dl cremefraiche, 34 %, 1 spsk. balsamico, salt og peber

Bøffer af lammefars:
600 g lammekød
2 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 dl piskefløde
1 tsk. stødt spidskommen, salt og peber

Sæt den vendbare riveskive med den fine side på din køkkenmaskine og riv den kogte og kolde kartoffel. Læg den revne kartoffel i en skål og bland med æg, mel og salt i hånden. Saml hurtigt til en smidig dej. Rul længder ud i ca. 2 cm i diameter. Skær 1 centimeter store stykker ud med en kniv.

Nip dem sammen med tommelfingeren og pegefingeren, det kan være godt at have lidt mel på fingrene, så dejen ikke klistrer. Lad dem hvile under et fugtigt viskestykke, mens du ordner resten.

Bland peberfrugterne og madlavningsfløden med stavblender eller i mikser, og rør cremefraichen og balsamicoen i. Smag til med salt og peber.

Sæt kødkværnen med hulskiven på din køkkenmaskine. Skær kødet i lange strimler og kør det gennem kødkværnen to gange. Brug nedstopperen til sidst for at få det hele med. Riv hvidløg i hånden på et rivejern og skær den udkernede chili i små stykker. Bland lammefarsen med piskefløde, reven hvidløg, spidskommen og chili. Smag til med salt og peber.

Steg lammebøfferne i smør på mellemhøj varme. Kog i mellemtiden gnocchien i let saltet vand i ca. 3 minutter. Når de flyder op til overfladen, er de færdige.

Servér gnocchien med bøfferne og peberfrugtsaucen.