Brug af cookies

Bosch-webstedet indeholder cookies, så du kan bruge din indkøbskurv, bestille en tekniker online og give Bosch mulighed for at føre anonyme statistiske data for at forbedre webstedets indhold og navigation. Spring denne meddelelse over, hvis du gerne vil fortsætte. Klik på linkene, hvis du vil have mere information om de cookies, der bruges, og hvordan du administrerer dine indstillinger.

Opskrifter

Byd på noget lækkert – og hjemmelavet!

Med Bosch i køkkenet er det nemmere end nogensinde at få succes. I den senere tid har vi haft flere inspirerende samarbejder med eksempelvis magasinet Gastro, Alt for Damerne og Boligliv.

Lad dig endelig inspirere.

SilentMixx

Suppe af søde kartofler med krydret pølse

Suppen med søde kartofler får en smuk farve og har en fyldig og fin smag. Krydret pølse giver retten et ekstra pift og limesaften og den friske koriander pepper den yderligere op.

4 portioner
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
5 dl vand
400 g søde kartofler
2-3 dl madlavningsfløde
1 stykke ingefær
salt og peber
300 g krydret pølse med højt kødindhold
et par kviste frisk koriander
2 limefrugter
grillspyd

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i nogle minutter i rapsolie i en gryde, tilsæt vand og kog op. Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem bløde og blend dem til en jævn konsistens med en stavblender eller i en mikser. Tilsæt madlavningsfløden, og varm blandingen op. Riv ingefæren fint på et rivejern, tilsæt i suppen og smag til med salt og peber.

Skær pølsen i mindre stykker og steg den i et par minutter. Træk pølsestykkerne på 8 grillspyd og anbring dem med kanten af tallerkenen ved servering. Servér suppen med frisk koriander og limesaft.

Squash- og fetaostgratin med salami og parmaskinke

Den milde squash er en god ledsager til fetaostens salte smag. Fetaosten kan også fint skiftes ud med almindelig ost eller f.eks. fransk gedeost, Chèvre. Server gratinen med en god salat og et par skiver koldt kødpålæg skåret i skiver.

4 portioner
1 stor squash
150 g fetaost
1 1/2 dl piskefløde
1/2 dl kvark
2 æg
salt og peber
200 g salami og parmaskinke i tynde skiver
2 spsk. olivenolie
salatblade

Indstil ovnen på 175° C. Sæt den vendbare riveskive med den grove side i indsatsen på din køkkenmaskine og riv squashen. Læg den revne squash i en sigte og salt den let. Lad den ligge i ca. 10 minutter og kram derefter overskydende væske fra.

Bland ost, piskefløde, kvark og æg med stavblender eller i mikser. Bland den revne squash i og smag til med primært peber, da der ikke er behov for ret meget salt på grund af saltet i osten. Hæld blandingen op i fire smurte ovnfaste forme. Sæt formene i vandbad, f.eks. i en bradepande eller en større gratinform og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.

Server gratinen med salatblade og salami og skinke.

Broccolisuppe med græskarkerner

Broccoli er utrolig sundt og er en god basis for en suppe. Ristede græskarkerner tilfører lidt sprødt og er en god kontrast til den revne citron.

4 portioner
reven skal af 1 citron
2 bundter broccoli
1 lille løg
6 dl vand
1 dl cremefraiche, 38 %
2 spsk. olivenolie med citronsmag
salt og peber
50 g græskarkerner

Riv skallen på citronen og gem den til senere. Del broccolien i små buketter, og skær stænglen, på nær den yderste del, i skiver. Hak løget og steg det blødt i en gryde. Hæld halvdelen af vandet ved sammen med 1 tsk. salt. Læg broccolistængerne ved og lad blandingen koge i yderligere nogle minutter, før du hælder resten af vandet og buketterne ved. Lad dem koge, indtil de er bløde og fjern gryden fra varmen. Blend til en jævn suppe og rør cremefraiche, citronskal og citronolie i. Smag til med salt og peber.

Rist græskarkerne på en tør pande på mellemhøj varme. De er færdige, når de bliver gyldne og begynder at ”poppe” lidt.

Hæld suppen op i tallerkener og pynt med græskarkerner.

Grøn ærtesuppe med reven peberrod og brødcroutoner

Små fine ærter er en rigtig delikatesse, så vælg helst denne slags frem for de lidt større. Blandet med hvidvin og fløde bliver det endnu bedre. Den revne peberrod og de ristede brødcroutoner er et rigtig godt supplement.

4 portioner
1 lille løg
7 dl vand
2 tsk. urtekrydderi
500 g frosne små fine ærter
2 dl madlavningsfløde
1/2 dl hvidvin
1 citron
salt og peber
1 stykke frisk peberrod
4 skiver grovbrød
2 spsk. olivenolie
salt og peber

Hak løget fint. Hæld olivenolien i en gryde og steg løget under omrøring, indtil det er lidt gennemsigtigt. Hæld vand og urtesalt ved og lad det koge op. Tilsæt ærter og timian i blandingen og lad det hele koge i cirka 5 minutter. Blend suppen med en stavblender eller i en mikser, indtil den er jævn. Tilsæt fløden og vinen, og varm suppen op. Smag til med salt og peber. Riv peberoden mellemfint, evt. på din køkkenmaskine.

Skær brødet i terninger og steg dem i olivenolie ved ret høj varme. Rør rundt og afslut med lidt salt og peber. Hæld suppen op i tallerkener og pynt med peberrod og brødcroutoner.

Jordskokkesuppe med citronrejer

Den milde jordskok passer glimrende sammen med rejerne med citronsmag. Køb færdigpillede rejer eller pil dem selv. Røgede rejer passer også fint og kan være fint at variere med.

4 portioner
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
600 g jordskokker
5 dl vand
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. hvidvinseddike
salt og peber
200 g pillede rejer
1 citron
2 spsk. olivenolie
frisk oregano til pynt

Skær hvidløget i tynde skiver og steg det gyldent i olivenolie. Hæld lidt af vandet ved lad det koge op. Skræl jordskokkerne og skær dem i stykker. Fyld gryden med resten af vandet og salt, og læg jordskokkerne i. Vandet skal kun lige dække jordskokkerne. Kog jordskokkerne bløde. Blend jordskokkerne og vandet med stavblender eller i mikser. Hæld blandingen tilbage i gryden, hvis du bruger mikser. Tilsæt madlavningsfløden og hvidvinseddike. Varm blandingen op og smag til med salt og peber.

Bland rejerne med saften fra citronen og olivenolie. Krydr med salt og peber. Fordel suppen i fire dybe tallerkener og pynt med rejerne og den friske oregano.

Ristede kammuslinger med dild-olie på leje af salat

Kammuslinger er lækkert luksuriøse og nemme at tilberede. Glimrende som forret til nytår eller andre festlige lejligheder. Vælg dine egne favoritingredienser til salaten.

4 portioner
300 g kammuslinger
2 limefrugter
dild-olie:
1 dl rapsolie
2 dl plukket dild
et par dråber citronsaft
1 spsk. vand
salt og hvid peber
blandet salat

Varm en stege- eller grillpande op. Pensl kammuslingerne med lidt olie, krydr med salt og peber. Rist dem hurtigt, så de får lidt farve. Blend olie og dild med stavblender eller i mikser. Tilsæt salt, hvid peber, citron og vand og blend lidt igen.

Anret salat på fire tallerkener, læg kammuslingerne ovenpå og dryp dild-olien over.

Marinerede gulerødder med hvidløgsstegte jomfruhummerhaler

Gulerødderne bliver ekstra gode marineret i appelsin. Jomfruhummerhalerne med hvidløgssmag er det perfekte tilbehør. Køb helst økologiske jomfruhummerhaler, så vi bevarer jordens ressourcer.

4 portioner
400 g gulerødder
skal og saft af 1 appelsin
1 spsk. olivenolie
1 tsk. hvid balsamico-eddike
1 knivspids salt
peber
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. flydende honning
1 tsk. chiliflakes
1 knivspids salt
200 g jomfruhummerhaler, kogte og pillede (økologiske)
4 grillspyd

Sæt den vendbare skæreskive med den tynde side i din køkkenmaskine. Skræl gulerødderne og skær dem i maskinen. Kog dem nogle minutter, så de er tilpas møre. Hæld vandet fra, riv skallen af appelsinen og læg den i en skål sammen med saften fra appelsinen, olivenolie, balsamico-eddike, salt og peber. Læg de varme gulerødder ved og rør rundt. Læg en form for låg på skålen, så de holder sig lune, indtil servering.

Riv hvidløget på et rivejern og bland i en skål sammen med olivenolie, flydende honning, chiliflakes og salt. Læg jomfruhummerhalerne ved og rør rundt. Lad dem hvile lidt i marinaden, før du trækker dem på et spyd. Lynsteg dem på grillpande, som du først pensler med lidt olie eller grill dem på kulgrill udenfor.

Fordel gulerodssalaten på fire tallerkener og læg spyddet ovenpå.

Gazpacho med ostestænger

Der findes mange opskrifter på denne klassiske spanske suppe. Jeg har skrællet agurken først for at undgå en for grøn-rød blanding. Sprøde ostestænger eller et lækkert brød smager godt til.

4 portioner
gazpacho:
1 agurk
8 tomater
2 røde peberfrugter
1 rød chili
1/2 dl olivenolie
2 spsk. vineddike
4 fed hvidløg
salt og peber
ca. 10 dråber tabasco

ostestænger:
100 g ost
3 dl hvedemel
125 g smør
1 spsk. koldt vand
sesamfrø eller kommen til at rulle stængerne i

Skræl agurken. Skær alle grøntsager i mindre stykker og fjern kerner fra peberfrugt og chilipeber. Blend dem sammen med olivenolie og vineddike. Det er bedst at bruge en mikser, eftersom de rå grøntsager kræver en lidt kraftig behandling. Riv hvidløgsfeddene på et rivejern og bland dem i. Smag til med salt, peber og tabasco. Spæd suppen op med vand, hvis du synes, at den er for tyk.

Indstil ovnen på 225° C. Sæt den vendbare riveskive med den grove side i hurtigsnitteren på din køkkenmaskine og riv osten. Hæld den revne ost ud, skift til kniven i hurtigsnitteren og hæld osten tilbage. Tilsæt melet og smørret skåret i mindre stykker. Tilsæt til sidst vand og kør maskinen, indtil ingredienserne har samlet sig til en dej. Læg dejen i en plastikpose og lad den hvile i køleskab i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud til små stænger. Pensl med æg. Hæld sesamfrø eller kommen ud på et fad og rul stængerne heri, før de lægges på en plade med bagepapir. Bag dem i 6-8 minutter afhængig af størrelse.

Servér suppen kold med ostestænger på kanten.

Bønnesuppe med ristet peberfrugt

Grillet peberfrugt giver denne suppe en smuk farve og en rigtig lækker smag. Chilipeberne står for det hotte indslag. Kog bønnerne selv i forvejen eller brug bønner på dåse.

4 portioner
1 løg
2 fed hvidløg
4 store grillede peberfrugter på dåse
2 røde chili
5 dl vand
salt og peber
1 dåse hakkede eller hele tomater
2 spsk. tomatpuré
ca. 400 g små kogte hvide bønner

Hak løget, de grillede peberfrugter og chilierne. Hæld ca. 1 spsk. olie i en gryde og svits løgene. Riv eller pres hvidløget og tilføj chili, vand, knuste tomater, tomatpuré og de grillede peberfrugter.

Skyl bønnerne. Læg dem i gryden og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Blend med stavblender eller i mikser. Smag til med salt og peber.

Servér med et godt brød.

Råstegte små kartoffelpandekager med kaviar

Små delikate sprødstegte kartoffelpandekager er glimrende som forret. Den salte kaviar og den bløde cremefraiche sætter prikken over i’et.

4 portioner
1 æg
1 lille rødløg
4 kartofler
salt og peber
3 spsk. olivenolie
50 g kaviar
1 dl kvark
2 dl cremefraiche, 38 %
1 bundt purløg

Pisk ægget i en skål. Hak rødløget fint og læg det ved ægget i skålen. Sæt den mellemfine riveskive eller röstiskiven på din køkkenmaskine. Skræl kartoflerne og riv dem. Skyld de revne kartofler i koldt vand og kram dem godt. Arbejd hurtigt, så kartoflerne ikke bliver brune. Læg kartoflerne i æggeblandingen og rør rundt. Krydr med salt og peber. Hæld olie i en varm stegepande og steg 2 pandekager pr. person.

Bland kvark og cremefraiche i en skål. Læg en klat af blandingen og en skefuld kaviar på hver pandekage. Drys klippet purløg over som pynt.

Mini-ostetærte med pinjekerner og ovnbagte cherrytomater

Lækre små tærter, som passer rigtig godt som forret. De mætter godt på trods af størrelsen, så servér dem gerne før en lettere hovedret.

4 portioner
1 1/2 dl hvedemel
2 knivspids salt
75 g koldt smør
1 spsk. iskoldt vand
100 g fetaost
2 æg
1 dl madlavningsfløde
sort peber
1 bundt frisk timian
2 bakker cherrytomater
1/2 potte frisk basilikum
2 fed hvidløg
salt og peber
30 g pinjekerner
blandet salat
saften fra 1/2 citron

Indstil ovnen på 200° C. Skær tomaterne i halve og læg dem i en ovnfast form, tæt, men ikke oven på hinanden. Skær basilikummen i strimler og drys den over. Riv eller pres hvidløgsfeddene og fordel dem over tomaterne. Drys lidt salt og friskkværnet sort peber over. Sæt i ovnen ca. 30 minutter.

Sæt kniven i hurtigsnitteren på din køkkenmaskine og læg mel og smør i mindre stykker ved. Tilsæt salt og kør i nogle sekunder, så det bliver smuldret. Tilsæt det kolde vand og kør, indtil dejen samles nemt og jævnt. Læg dejen i en plastikpose i køleskabet i ca. 30 minutter.

Rul dejen ud og beklæd 4 portionsforme eller en mindre tærteform med den. Forbag formene i 10 minutter. Blend fetaosten med æg, fløde og sort peber med stavblender eller med kniven monteret i hurtigsnitteren. Nip timianen fra stilkene og bland med. Fordel blandingen i formene og bag tærterne i ca. 15 minutter.

Rist pinjekernerne på en tør pande. Anret tærterne på tallerkener med salatblade, ovnbagte tomater og pinjekerner. Pres lidt citron over salatbladene.

Paté med lidt frugt og salat

Lækker paté, som præsenteres smukt med de hele champignoner og oliven. Frugten i salaten passer rigtig godt til.

4 portioner
1 løg
200 g blandet fars
1/2 tsk. salt
1 dl piskefløde
1 spsk. smør
1 æggeblomme
1 spsk. tomatpuré
sort peber
200 g friske champignoner
hele grønne oliven uden sten
lidt blandet salat
1 pære
en stor klase vindruer

Hak løg og steg det forsigtigt i lidt smør. Læg kød, salt, fløde, stegte løg, æggeblomme og tomatpuré i hurtigsnitteren med kniven monteret. Kør, indtil det hele er blandet og krydr med et par omgange kvistkværnet sort peber. Tag blandingen ud og læg den i en smurt brødform og stik svampe og oliven ned i brødet. Bag farsen ved ca. 225° C i ca. 30 minutter. Læg folie over, hvis overfladen bliver for brun.

Fjern kernehuset fra pæren og skær den i skiver. Del vindruerne og bland dem med salaten og pæreskiverne. Anret på tallerkener.

Rødbedesuppe med ostecreme med urter

Skøn rød suppe, der varmer godt, når det er koldt ude. Bag gerne ostestænger til. Nybagt brød passer også godt til.

4 portioner
6-7 friske
rødbeder (ca. 500 g)
1 løg
2 gulerødder
3 spsk. smør eller olivenolie
7 dl vand
2 bouillonterninger
1 knivspids sort peber
1 laurbærblad
1-2 spsk. vineddike
salt
100 g philadelphiaost, 24 %
1/2 dl kvark
1 dl blandede friske krydderurter
salt og peber

Sæt den vendbare riveskive med den grove side på din køkkenmaskine, enten i hurtigsnitteren eller i grøntsagssnitteren. Skræl rødbeder, løg og gulerødder. Riv alle grøntsager på nær en af rødbederne. Smelt smør og olie i en gryde og svits de strimlede grøntsager et par minutter. Tilsæt vand, bouillonterninger, peber og laurbærblad. Kog det hele under låg ved svag varme i 20-30 minutter.

Riv den sidste rødbede ved hjælp af den fine side på riveskiven og tilsæt den revne rødbede, lige før suppen er færdig. Det giver suppen en smuk røde farve og ekstra fylde. Smag til med vineddike og eventuelt salt og servér suppen med ostecreme og sprøde grissini.

A01
DK
B2C
3595520-a01-dk
standardpageTemplate