Sådan gør du:
1. Vej melet i en skål ovenpå køkkenmaskinen: tryk på vægten på displayet og hæld melet i skålen indtil vægten viser den rette mængde. Stil til side.
2. Nulstil vægten og vej de resterende ingredienser af, direkte i køkkenmaskinens skål. Hæld lunkent vand i, smuldr gæren i, tilsæt olivenolie og salt. Opløs gæren og vend til sidst melet i.
3. Vælg sensorprogram til hvededej, tryk ”ok” på displayet, drej til snegl- /play-symbolet, som blinker, tryk igen på ”ok” i displayet. Lad køkkenmaskinen arbejde med dejen, indtil den mærker at dejen er perfekt æltet og slukker. Nu viser displayet at du skal lade dejen hvile i skålen i ca. 15 min. til du ser et flueben på displayet. Dette er for at glutentrådene får lov til at udvikle sig ordentligt.
4. Dæk skålen til med plastikfilm og lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time. Imens blander du alle ingredienserne til tomatsovsen.
5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker. Form hver del til en bolle og læg dem på en plade med mel. Dæk pladen til med plastikfilm og et viskestykke. Lad dem hæve i 1 time ved stuetemperatur eller i køleskabet natten over. Du kan endda fryse dejen og lad den tø op ved stuetemperatur. Hvis dejen har været på køl, tager du den ud mindst 1 time før du begynder at forme dine pizzaer.
6. Vælg undervarme og varm ovnen op til 230°.
7. Tryk en rund pizza med høj kant ud med hænderne. Læg pizzaen på en bageplade med bagepapir. Fordel tomatsovs og revet ost på pizzaen. Bag den midt i ovnen til pizzaen får en fin farve på undersiden, løft forsigtigt med en stegespade og se om den er gennembagt på undersiden. Tilberedningstiden kan variere afhængig af din ovn, i Bosch-køkkenet var det ca. 12 min.
8. Så snart du har taget pizzaen ud, pensler du kanterne med olivenolie, lægger bøffelmozzarella på, som du river i stykker med hænderne og afslutter med basilikum.