Vi elsker at lave mad og bage. Og vi hygger os med at være i køkkenet. Men somme tider kan selv den bedste begå fejl, og derfor har vi listet de 10 mest almindelige fejl i køkkenet, og hvordan du kan undgå dem, så det bliver ved med at være sjovt at være der.
Sørg for at kødet har stuetemperatur inden tilberedningen, og lad det siden hvile nogle minutter inden servering. Så forhindrer du, at kødsaften løber ud, hvilket kan gøre kødet tørt.
Vi ved jo at man også spiser med øjnene, så udseendet på spejlægget til morgenmaden er vigtigt. Hvis du steger det ved for høj varme, bobler overfladen op. Steg derfor ved mellemhøj temperatur for bedste resultat.
Brug aldrig varmt vand, når du bager med gær, fordi temperaturen dræber gærcellerne, og dejen derfor ikke kan hæve. Vandet skal være lunkent, omkring 37 °C.
Det kræver forsigtighed at smelte chokolade, da den ikke tåler for høj temperatur. Lad chokoladen varme langsomt op under omrøring - evt. i vandbad, ellers bliver den nemt grynet.
For at få stegte, bløde løg til hakkebøffen, skal du give tilberedningen tid. Lad løgene få god tid på svag varme, så de kan nå at blive bløde og søde.
Hvis du vil have luftig kartoffelmos, skal du mose kartoflerne i hånden. Hvis du bruger en håndmikser eller køkkenmaskine kan mosen blive klæg, da stivelsen i kartoflerne bliver nedbrudt. Derfor skal du bruge en kartoffelmoser, hvis du vil have luftig mos, og en håndmikser eller køkkenmaskine, hvis mosen skal være lidt mere sej.
Du skal brug en gryde, der er stor nok, ellers klistrer spaghettien sammen. Du kan bruge en speciel pastagryde med si for bedste resultat.
Dejen skal blandes grundigt, ellers hæver dine muffins ikke, som de skal. Melet skal blandes godt ind i dejen, så man ikke længere kan se det, og dejen skal have en jævn konsistens og farve.
Tærtedejen bliver allerbedst, hvis du bruger koldt smør. Køleskabskoldt smør og iskoldt vand gør tærtebunden ekstra sprød.
Fløde bliver til smør, hvis du pisker den for længe. Når du pisker med en håndmikser, skal du køre på laveste hastighed, da det giver stabilt flødeskum, der ikke er for stift.