En italiensk delikatesse fra Puglia.
4 portioner
400 g orecchiettepasta
200 g basilikum
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
60 g pinjekerner
50 g parmesan + lidt ekstra til servering
1 dl olivenolie
1 moden avocado
Salt
Sort peber
Tilberedningstid
Forberedelse: 12 min.
Tilberedning: 10 min.
Kom pastaen i en stor gryde med kogende vand tilsat salt, og kog den al dente efter anvisningen på emballagen. Gem ca. 1 dl pastavand, når pastaen er kogt færdig.
Skyl basilikum og tør den, evt. i en salatslynge.
Rist pinjekerner på en teflonpande, til deres duft har udviklet sig.
Fyld pinjekernerne sammen med øvrige pestoingredienser i en blender, og blend det hele grundigt.
Læg den varme pasta i en forvarmet skål, og bland avocadopestoen i sammen med lidt af det varme pastavand. Server med friskkværnet sort peber og lidt revet parmesanost.
