Forårstilbud - op til 30%

Lige nu har vi 20% rabat på udvalgte støvsugere, vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Men er du eller bliver du medlem, får du 30%!

Gælder indtil 5. maj 2024.

Køb her!
FORÅRSTILBUD
Gå til indholdet
Gratis fragt på hvidevarer & husholdningsapparater.
Husholdningsapparater og hvidevarer
Logg på / Registrer

Lav mad som en professionel kok, på teppanyaki

Stopping food waste with leftover recipes

At lave mad på teppanyaki-pande er hentet fra japansk kogekunst. Teppan betyder "stålplade" og yaki betyder "stege" eller "grille. Teppanyaki-panden kan anvendes til mange forskellige retter. Her har vi valgt 3 nordeuropæiske opskrifter, som med fordel kan tilberedes på teppanyaki på kogepladen. På panden kan du vælge at stege længst fremme, og holde maden varm bagerst. Bosch kogepladen, som du ser på billedet ovenfor, har et integreret emfang, men teppanyaki-panden fungerer lige så godt på en almindelig induktionskogeplade. Bedst fungerer det dog, hvis du har en såkaldt flexzone, hvor flere kogezoner kan kobles sammen.

Morgenmad med æg & bacon

1 pk tørsaltet bacon
4 æg
Salt & friskkværnet peber
4 skiver godt brød
Olie til stegning
Tilbehør efter ønske:
Tomat, agurk, baked beans, salat

Sådan gør du.

1. Opvarm teppanyaki-panden til niveau 6-7. Når den er varm, fordeles 1 spsk madolie på panden.

2. Dæk panden med baconskiverne og steg dem ca. 3 minutter på hver side.

3. Skru temperaturen ned til niveau 2,5, og skub baconen hen på den ene langside. Slå æggene ud på panden og steg dem, til hviderne er faste.

4. Anret bacon og spejlæg på godt brød, krydr med salt og peber og server med ønsket tilbehør. Tomat, agurk og baked beans er altid populært.

Tips: Tag æg og bacon af teppanyaki-panden, skru lidt op for varmen og steg brødskiverne, til de er gyldne på den ene side. Lækkert!

Vildtburger med tyttebærdressing

Efterår og vinter er sæson for jagt og vildtkød. Prøv at bruge kødet til en lidt vildere burger!

Rømme er crème fraiche, der ikke er homogeniseret

Burgere:
500 g hakket hjortekød
1 æg + 1 æggeblomme
1 spsk kartoffelmel eller maizena
1 tsk salt, lidt friskkværnet peber
½ dl fløde
½ spsk grov dijonsennep

Smør til stegning
1 dl rømme/crème fraiche
1 dl rårørte tyttebær, evt. syltetøj

Lage:
1 dl vineddike
2 dl sukker
3 dl vand
1 stjerneanis
1 rødløg i skiver
150 g ristede kantareller
4 burgerboller

Sådan gør du.

1. Tag en engangshandske på og ælt det hakkede kød. Når alt er grundigt blandet, æltes fløde og sennep ind i kødet. Form kødet til 4 burgere, og sæt dem på køl i mindst 30 minutter eller op til 1 døgn.

2. Rør dressingen med tyttebær og rømme sammen.

3. Kog lagen ind, tilsæt kantareller og løg. Lad det småkoge i 2 minutter og køl af.

4. Opvarm teppanyaki-panden på Flex-zonen på din induktionskogeplade. Vi skal stege i smør og ønsker ikke så kraftig en varme, at smørret bliver brændt. Start med niveau 5,5 – skru op, hvis nødvendigt.

5. Når panden er varm, smeltes en klat smør, og burgerne lægges på. Steg burgerne ca. 3 minutter på hver side, til de er svagt rosa i midten.

6. Burgerbollerne skæres over og varmes hurtigt på teppanyaki-panden inden servering.

7. Byg burgeren fra underbollen og op, læg overbollen på, og server.

Tips: Hvis retten skal være mere mættende, kan der f.eks. serveres ovnstegte kartoffelbåde, eventuelt af søde kartofler.

Dampet & grillet steg med æblesovs

Kødet i denne ret bør dampsteges dagen før for at få et meget mørt og saftigt resultat.

1 kg nakkefilet uden ben
Din favorit krydderiblanding

1 løg, 1 gulerod, skrællet og skåret i grove skiver
2 fed hvidløg, 1 tsk hakket ingefær ½ chili
½ liter fond (vand + bouillonterning)
4 grofthakkede æbler uden stilk

Tilbehør, f.eks.
- forskellige rodfrugter
- kartoffelmos

Sådan gør du.

1. Krydr kødet med krydderiblandingen. Hvis den ikke indeholder salt, skal du tilsætte salt. Lad kødet hvile mindst 1 time, eller op til 1 døgn på køl.

2. Svits løg og gulerod med hvidløg, ingefær og chili i en gryde (2 liter). Kom æbler og fond i gryden og kog i 5 min.

3. Brun kødet i en dyb stegepande på alle sider ved middel varme.

4. Hæld den kogende fond over, og sæt retten i en forvarmet varmluftovn ved 130 grader.

5. Steg i 3 timer, sæt derefter retten på en rist på køkkenbordet. Hvis ovnen har dampfunktion, indstiller du den på middel dampniveau.

6. Vend det færdigstegte kød, så den side, der vendte op, nu bliver dækket af saften. Træk plastfilm over bradepanden, og afkøl til stuetemperatur, stil det derefter i køleskabet til næste dag - eller op til 3 dage. Kødet opsuger nogen saft under afkølingen, hvilket giver endnu mere saftigt og mørt kød.

7. Tag kødet ud, og skær det i tykke skiver før serveringen. Fonden koges op og blendes glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Kog sammen til ønsket konsistens, smag evt. til med chili, sukker, citron eller salt. Saucen skal være sødlig, frisk og krydret.

8. Opvarm teppanyaki-panden på Flex-zonen på kogepladen på niveau 7,5-8, til panden er varm.

9. Læg kødskiverne på panden, når den er varm, og grill dem på hver side til det er godt grillet.

10. Server med æblesauce og ønsket tilbehør. Som en efterårs-/vinterret passer en luftig kartoffelmos med grillede rodfrugter godt til. Vi har brugt gulerod, kålrabi og persillerod.

XXX
XXXX
Stegepanden teppanyaki fungerer bedst på en induktionskogeplade med fleksible induktionszoner eller kombinerede zoner; to induktionszoner som i betjeningspanelet kan kobles sammen til én zone. Se mere og køb i vores eShop via linket herunder. Induktionskogeplade, for et hurtigere og mere sikkert resultat.
Vores induktionskogeplader kan f.eks. varme 2 liter vand til kogepunktet, dobbelt så hurtigt som en kogeplade med glaskeramisk top. Du får middagen på bordet hurtigere, samtidig med at du sparer både tid og energi.
Til Bosch eShop Læs om Bosch kogeplader her.
MyBosch

Tilmeld dig omkostningsfrit og få mange fordele!

Service

Bosch Service - et sikkert valg.

+45 44 89 80 18

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.