Gå til indholdet
Gratis fragt på hvidevarer & husholdningsapparater.
Husholdningsapparater og hvidevarer
Logg på / Registrer

Sådan får du det bedste ud af din ovn.

Du er glad for at bage, men har stadig nogle spørgsmål, som: Hvad er den forskellen mellem overvarme og undervarme, og hvordan fungerer ovntemperaturen? Hvordan ved jeg, om min kage er færdig? Her er nogle svar på et par ting, du altid har ønsket at vide om din ovn.

Over eller under? Det er spørgsmålet.

I traditionelle ovne genereres varmen af varmeelementerne i ovnens loft og bund. Alt efter ovntype, kan varmen indstilles til at komme ovenfra eller nedefra. I dag har de fleste ovne både cirkulerende varmluft og opvarmning i top og bund eller en kombination.

Blæseren til varm luft.

Med varmluft fordeles varmen jævnt, da en blæser konstant cirkulerer den varme luft rundt i ovnrummet, så den når alle dele af det, du tilbereder. Varmluft er forresten ideel til bagning af flere pizzaer samtidig. Men vær forsigtig: retterne kan også hurtigere blive tørre.

20 som tommelfingerregel.

I nogle opskrifter opgives kun tilberedningstemperaturen for ovne med over-/undervarme eller med varmluft. Men det har vi en løsning på: Ved at trække 20°C fra over-/undervarmetemperaturen, kommer du ret tæt på den rette temperatur i en ovn med varmluft. Eksempelvis kan over-/undervarme på 200°C indstilles til 180°C i en varmluftovn.

Den rette temperatur til hver dej.

Når du bager, varierer bagetiden og temperaturen for de forskellige dejtyper. Bagværk i høj form, som formkager, skal bage i længere tid end for eksempel småkager. Se ovnens brugsanvisning for at få flere tips og detaljeret information. Vidste du, at du kan få gærdejen til at hæve hurtigere i din ovn? Her er optøningsfunktionen er det bedste valg, fordi den sikrer, at temperaturen ikke bliver for høj for dejen.

Sidst men ikke mindst: her kommer nogle ekstra tips til den perfekte kage.

  • Placér bagepladen på det rigtige niveau. Kig i brugsanvisningen for detaljeret anbefaling til, hvad der skal placeres hvor.
  • Hvis du er usikker på, hvornår din kage er perfekt bagt, kan du bruge en kødnål eller en strikkepind til at se, om kagen er færdig. Stik pinden forsigtigt i kagedejen, og træk det ud igen. Hvis der er ubagt dej på pinden, er kagen ikke færdig.
  • Sidder småkagerne fast på bagepapiret? Pensl lidt vand på bagepapiret med en bagepensel. Så skal du kunne tage dem forsigtigt af.
  • Forresten... med PerfectBake sensoren i Bosch Serie 8 ovne bliver fugten i bagværket overvåget, og den regulerer temperaturen automatisk – så du får et perfekt bageresultat.
MyBosch

Tilmeld dig omkostningsfrit og få mange fordele!

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.