Forårstilbud - op til 30%

Lige nu har vi 20% rabat på udvalgte støvsugere, vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Men er du eller bliver du medlem, får du 30%!

Gælder indtil 5. maj 2024.

Køb her!
FORÅRSTILBUD
Gå til indholdet
Gratis fragt på hvidevarer & husholdningsapparater.
Husholdningsapparater og hvidevarer
Logg på / Registrer

Opskrift: Sprøde frugt- og grøntsagschips.

Billede af rodfrugter

Lys op i vintermørket med gode chips af frugt og grøntsager.

Udnyt sæsonens bedste råvarer og lav en af de nemmeste vintersnacks - chips. Ved hjælp af en god varmluftovn kan du nemt forvandle æbler, rodfrugter og grønkål til sprøde chips. Dejlige at spise som de er, eller som tilbehør til maden, eller måske som en farverig topping?

Sprøde æblechips.

Æblechips er en god og sprød snack – men er også perfekt som sprød topping på en dessert. Kan bruges som dekoration på is, sorbet eller dessertcreme. 1 æble giver ca. 1 bageplade med æblechips.

Billede af færdige æblechips

Æblechips

Ingredienser:
1 æble
75 g sukker
1 dl vand
1 spsk. citronsaft

Funktioner, der skal anvendes:
- Varmluft

Swipe højre/venstre for at skifte mellem ingrediensliste og tilberedningsmåde.

Æblerne skæres med en grøntsagskniv

Æblechips

Sådan gør du
1. Sukkerlage: Bring 75 gram sukker og 1 dl vand i kog. Køl det ned. Tilsæt 1 spsk. friskpresset citronsaft.
2. Fjern kernehuset i æblet, og skær æblet i tynde skiver på et mandolinjern eller med en grøntsagssnitter.
3. Dyp skiverne i sukkerlagen, og læg dem på bagepapir på en bageplade.
4. Indstil ovnen på 125 °C varmluft, og bag skiverne i ovnen i 30 minutter. Skru ned til 65 °C og bag videre i ovnen, til du får den ønskede konsistens, alt efter om du ønsker lidt seje skiver eller sprøde chips. Det tager cirka 2,5 time at få æblechipsene helt sprøde.

Swipe højre/venstre for at skifte mellem ingrediensliste og tilberedningsmåde.

Lækre gyldne gulerodschips.

Som snack er gulerodschips lækre at servere med en tahindip. Eller brug dem som topping på salater og middagsretter. Cirka 150 gram gulerødder giver en bageplade med gulerodschips.

Gulerodschips på bageplade

Gulerodschips

Ingredienser:
Ca. 150 g gulerødder
3-4 spsk. mild neutral madolie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)

Funktioner, der skal anvendes:
- Varmluft

Swipe højre/venstre for at skifte mellem ingrediensliste og tilberedningsmåde.

Gulerodschips på bageplade

Gulerodschips

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 130 °C varmluft.
2. Skrub gulerødderne grundigt, så behøver du ikke skrælle dem.
3. Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern eller med en grøntsagssnitter.
4. Bland dem med madolien, så alle skiverne dækkes af en tynd oliefilm. Det gør du nemmest ved at lægge skiverne lagvis, med lidt olie imellem, inden du blander godt.
5. Dæk bagepladen med bagepapir og læg gulerodsskiverne på papiret. Hvis du bruger en slip-let plade (f.eks. Bosch HEZ531010), behøver du ikke bagepapir.
6. Bages i ovnen til gulerødderne er let gyldenbrune og lidt sej-sprøde. De bliver endnu mere sprøde, når de kommer ud og får stuetemperatur. Tiden kan variere, men det tager mellem 30-60 minutter at få en god konsistens på gulerodschipsene.

Swipe højre/venstre for at skifte mellem ingrediensliste og tilberedningsmåde.

Røde og sprøde rødbedechips.

En farverig kontrast som topping på en salat med varm gedeost eller bare som tilbehør på spisebordet. Dejlig, sprød topping til en risotto med bagte rodfrugter!

Forskellige varianter af færdige rodfrugtchips

Rødbedechips

Brug ca. 150 gram vaskede og skrællede rødbeder. Følg vejledningen for tilberedning af gulerødderne, men beregn 2-3 gange længere bagetid i ovnen. Tjek efter 60-90 minutter, så de ikke bliver for tørre til din smag.

Funktioner, der skal anvendes:
- Varmluft

Sprøde og velsmagende chips af søde kartofler.

Gode som fredagssnacks, til hovedretter eller prøv at stikke et par chips i mos af søde kartofler, næste gang du laver den.

Forskellige varianter af færdige rodfrugtchips

Søde kartoffelchips

Tilberedes på samme måde som gulerodschipsene, men med kortere bagetid i ovnen, ca. 20-40 min.

Funktioner der skal anvendes:
- Varmluft

Sprødstegt grønkål

Sunde og velsmagende snacks. Grønkål betragtes som "superfood" på grund af sit høje indhold af fibre, vitaminer og mineraler. Passer til alt!

Billede af færdig, sprødstegt grønkål

Sprødstegt grønkål

Ingredienser:
1 pakke grønkål, ca. 200 g
3-4 spsk. neutral madolie (f.eks. rapsolie eller solsikkeolie)
Lidt salt

Funktioner, der skal anvendes:
- Varmluft

Swipe højre/venstre for at skifte mellem ingrediensliste og tilberedningsmåde.

Grønkål på en bageplade blandes med madolie.

Sprødstegt grønkål

Sådan gør du
1. Forvarm ovnen til 130 °C varmluft.
2. Brug 1 pakke grønkål ca. 200 gram. Fjern den store stilk ved at rive bladene af på begge sider af stilken.
3. Skyl bladene i koldt vand for at fjerne eventuelt sand og jord. Tør dem godt i en salatslynge eller ved hjælp af køkkenrulle.
4. Masser salaten let med madolien sammen med lidt salt (spar på saltet).
5. Dæk bagepladen med bagepapir og drys grønkålsbladene luftigt ud på papiret. Bag dem i den forvarmede ovn i ca 15-20 minutter til kålbladene er sprøde, men stadig grønne, de bliver mere sprøde, når de kommer ud og opnår stuetemperatur.

Variation: Grønkålen kan også krydres med f.eks. fintrevet parmesan eller andre krydderiblandinger/krydderier. Brug grønkålen som topping på salat sammen med granatæblekerner.

Swipe højre/venstre for at skifte mellem ingrediensliste og tilberedningsmåde.

Service

Bosch Service - et sikkert valg.

+45 44 89 80 18

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.