Husholdningsapparater og hvidevarer
Forbered din ovn – trin for trin.
Tænk på din nye ovn som en blank tavle. Den har et hav af potentiale, men skal lige gøres klar, før den kan yde sit bedste. Vi guider dig til, hvordan du gør den klar – og holder den sådan – så du opnår perfekte resultater hver gang.
Korrekt rengøring for din ovn.
Frisk fra fabrikken er din ovn endnu ikke helt klar til madlavning. Indersiden af dit apparat skal tørres af for at fjerne den beskyttende olie fra fremstillingen og eventuelle andre kemikalier. Riste, bakker og pander skal også vaskes grundigt med sæbevand og en opvaskeklud eller blød børste. Til sidst opvarmes det tomme apparat for at afbrænde eventuelle rester og fjerne den karakteristiske 'ny-ovn' lugt. Se din manual for detaljerede instruktioner om denne proces.
Renlighed er vejen til lækkerhed.
Med lidt omtanke holder du din ovn i topform. Rengøring af spild og stænk, når ovnrummet er kølet af, forhindrer dem i at brænde fast og i værste fald udgøre en brandfare. En pletfri ovn er desuden en effektiv ovn, fordi den bedre kan fordele varmen og give en jævnere bagning. Og hvem ønsker vel at dagens kage skal dufte af gårsdagens steg eller karry? Husk følgende punkter, når du tager fat på fedt eller snavs, og se din manual for tips til rengøring af netop din model.
- Undgå stærke kemikalier og brug udelukkende de rengøringsmidler og redskaber, der anbefales.
- Brug aldrig skurende svampe til ovnrengøring, da det kan skade overfladen.
Den bedste madlavningsform? Ovnens funktioner giver svaret!
Ny teknologi, nye muligheder. Det betyder, at du måske finder små justeringer til dine foretrukne varmefunktioner – eller opdager helt nye, som f.eks. PerfectBake, PerfectRoast stegetermometer, Added Steam eller AutoPilot , som du kan udforske. Som et resultat vil ting, du måske har kæmpet med tidligere, nu blive perfekte hver gang. For at hjælpe dig med at få mest muligt ud af din nye ovn, forklarer vi her de grundlæggende varmeindstillinger, og hvad de er bedst til.
Varmesymboler – nemt forklaret.
3D/4D varmluft.
Ventilatoren fordeler varmen jævnt fra det ringformede varmeelement i bagvæggen, hvilket gør det muligt at bage eller stege på ét eller flere niveauer samtidigt.
Over-/undervarme.
Jævnt fordelt varme fra top og bund giver fremragende resultater, når du bager eller steger traditionelt på ét niveau. Denne type opvarmning er især god til kager med fugtigt fyld.
Skånsom varmluft.
Tilbered udvalgte retter skånsomt på ét niveau uden forvarmning. Her fordeler ventilatoren varmen jævnt fra det ringformede element i bagvæggen. Maden tilberedes skånsomt i faser ved hjælp af restvarme. Husk altid at holde apparatets låge lukket under tilberedning. Denne type opvarmning bruges også til at bestemme energiforbruget i luftcirkulation og energieffektivitetsklassen.
Airfry.
Tilbered mad sprødt på ét niveau – og med mindre fedt! Særligt velegnet til mad, der normalt frituresteges i olie, f.eks. pommes frites. Ventilatoren cirkulerer varmen fra grillelementet rundt om maden med høj hastighed, og udstødningsluften ledes mere kraftigt ud.
Skånsom over-/undervarme.
Varme udsendes fra top og bund for skånsomt at tilberede udvalgte retter. Denne type opvarmning bruges til at måle energiforbruget i den konventionelle tilstand.
Varmluftsgrill.
Steg fjerkræ, hel fisk eller større kødstykker. Grillelementet og ventilatoren tænder og slukker på skift. Ventilatoren cirkulerer den varme luft rundt om maden.
Fuldfladegrill.
Grill flade emner som bøf og pølser, lav en toast eller gratiner mad. Hele området under grillelementet opvarmes.
Grillindstillinger: 1 = lav, 2 = medium, 3 = høj.
Centrumområdegrill.
Tilbered små mængder, såsom bøf og pølser, lav en toast eller gratiner små mængder under grillens midterområde.
Grillindstillinger: 1 = lav, 2 = medium, 3 = høj.
Pizza-indstilling.
Det nederste varmeelement og det ringformede varmeelement i bagvæggen tilbereder pizza eller mad, der kræver varme nedefra.
Intensiv varme.
Tilbered retter med en sprød bund ved hjælp af varme udsendt fra toppen og mere intenst nedefra.
Langtidstilberedning.
Tilbered langsomt og skånsomt stegte, møre stykker kød i en uafdækket gryde eller fad. Lavtemperaturvarme udsendes jævnt fra top og bund.
Tørring af mad.
Tør krydderurter, frugt eller grøntsager.
Bundvarme.
Varme produceres nedefra til den sidste bagning eller til at tilberede i vandbad.
Holde varmt.
Hold tilberedt mad varmt.
Tallerkenvarme.
Forvarm kogegrej.
Dampvarmesymboler – nemt forklaret.
Optø.
Optø frossen mad skånsomt.
Genopvarmning.
Genopvarm skånsomt anrettede måltider og bagværk med damp, så maden ikke tørrer ud.
Steam Plus.
Damp grøntsager, kød, fisk og korn skånsomt. Også velegnet til saftudvinding fra frugt og blanchering af mad. For at reducere tilberedningstiden, dampes mere robuste fødevarer ved over 100 °C.
Hævning af dej.
Hæv gærdej betydeligt hurtigere end ved stuetemperatur, og dejens overflade tørrer ikke ud.