Forårstilbud - op til 30%

Lige nu har vi 20% rabat på udvalgte støvsugere, vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Men er du eller bliver du medlem, får du 30%!

Gælder indtil 5. maj 2024.

Køb her!
FORÅRSTILBUD
Gå til indholdet
Gratis fragt på hvidevarer & husholdningsapparater.
Husholdningsapparater og hvidevarer
Logg på / Registrer

Lav mad i dampovn, hverdag og weekend. Opskrift til lørdag: Steamed buns med sprødstegt fisk.

Lørdag: Steamed buns med sprødstegt fisk, rødkålsslaw og chili-aioli

Steamed buns er dampbagt gærbrød, som kan sammenlignes med et dampet pølsebrød. Bløde og saftige, og kan fyldes med de fleste former for salt mad. Lav gerne en stor mængde og frys dem ned. Varm dem hurtigt op i en dampovn, når du skal bruge dem.

Nu hvor det er lørdag, har vi også forslag til forret og en let dessert. Lidt luksus til lørdag, helt enkelt.

Herlig sprødstegt fisk med rødkålsslaw, chili-aioli og dampbagt brød.

I denne opskrift er det tilbehøret, som vi tilbereder i dampovnen og fisken steges på pande. Steamed buns, eller dampbagte brød, kan bages i større mængder, end du skal bruge til lørdagens middag. De overskydende kan du fryse ned og siden nemt varme op i dampovnnen, når du skal bruge dem.

Fyld dine steamed buns med kålsalat, sprødstegt fisk og aoili med chili. Top med friske urter, dild eller koriander. Opskriften er beregnet til 4 portioner, men der bliver flere brød.

Steamed buns

- 3½ dl mælk
- ½ pk. gær
- 50 g sukker
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. olie

- 550 g hvedemel blandet med
- 2 tsk. bagepulver

Funktioner der anvendes
- Hævefunktion
- Fuld damp

Fordele ved funktionerne
- Hævefunktionen giver hurtig og god hævning med fugtig varme, som giver et lignende resultat som i hæveskabene hos professionelle bagere.
- Dette bagværk kan kun bages med fuld damp. Vores dampovne kan justeres i 1-trins intervaller fra 30–100 °C. Her bruger vi den højeste temperatur.

Sprødstegt fisk
- 500 g hvid fisk, f.eks. torsk, sej eller kuller
- salt
- 1 dl hvedemel
- 2 æg + 2 spsk. vand
- 2 dl rasp, gerne panko

Chili-ailoi
- 1 stort æg
- 1 tsk. stærk sennep, gerne Dijon
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg
- saften fra ½ citron
- 3-4 dl neutral olie, f.eks. rapsolie
- vand & Sirachasauce

Vil du ikke lave steamed buns selv? Så finder du dem også færdige i frysedisken i mange asiatiske butikker.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Steamed buns, 4 portioner

Sådan gør du:

1. Bland stuetempereret mælk med salt, sukker, gær og olie i køkkenmaskinens røreskål. Pisk i hånden, til sukkeret er opløst. Tilsæt mel og bagepulver, og ælt ved medium hastighed i 5 minutter, til du har en glat dej.
2. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse 30 minutter i ovnen med hævefunktionen eller ca. 1 time ved stuetemperatur, tildækket med et viskestykke.
3. Rul dejen ud og del den i 30 små boller. Tryk dem lidt flade, og lad dem hvile i 5 minutter, inden du ruller dem ud i ovale stykker på 10–12 cm.
4. Dryp lidt olie på hvert stykke, og stryg olien ud med fingrene på den ene halvside. Fold stykkerne dobbelt og placer dem på en perforeret plade, dækket med bagepapir.
5. Lad dem hæve igen til dobbelt størrelse Brug hævefunktionen i 30 minutter eller tildæk dejen med et viskestykke og lad den hæve lidt længere tid (40-45 min.) ved stuetemperatur.
6. Forvarm dampovnen til 100 °C med fuld damp. Damp bollerne i 10 minutter. Afkøl dem på risten, dækket med et viskestykke.

Brødene er lækre som nybagte. Du kan også genopvarme dem med fuld damp, inden de skal spises. Velegnede til frysning.

Sprødstegt fisk

1. Drys salt på fisken. Pisk æggene med lidt vand, og hæld massen i en skål. Forbered en skål eller dyb tallerken med mel, og en med rasp.
2. Paner fisken først i mel, derefter æg og til sidst med rasp. Læg fisken på en tallerken.
3. Opvarm en stegepande med et par cm olie, til det begynder at syde om en træspatel (dvs. prøv om olien er varm nok ved at dyppe en træspatel ned i den). Olien skal være ca. 170–180 °C. Steg fisken 1–2 minutter på hver side, og læg den på en rist, når den er færdig.
4. Drys lidt salt på, mens fisken stadig er varm. Fisken kan hurtigt varmes op igen i en ovn, hvis den ikke serveres med det samme.

Chili-aioli

Bland alt undtagen olie og vand i et blenderbæger, og kør nogle sekunder med stavblenderen. Tilsæt langsomt og roligt olien under omrøring. Smag til med Srirachasauce (stærk chilisauce). Fortynd eventuelt med lidt vand, eller tilsæt mere olie, hvis du ønsker den skal være tykkere.

Rødkålsslaw
Bland 150 g fintsnittet rødkål og 100 g gulerod i fine strimler med 2 spsk. aioli, 1 tsk. Hoisinsauce, ½ tsk. salt og 1 tsk. limesaft. Bland det hele grundigt, så grøntsagerne bliver lidt godt marineret.

Fyld de streamed buns med kålsalat, sprødstegt fisk og chili-aioli. Top med friske krydderurter, gerne dild eller koriander.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Lørdagsforret – Dim sum-dumplings med ponzusauce

Dim sum er små, dampede hapsere fra det kinesiske køkken. De bliver traditionelt dampet i små bambuskurve, men det er nemt at tilberede dem i dampovnen, hvor der også er mere plads.

Dumplings med svinekød og kinakål til forret.

Frosne, runde gyozadej, beregn 3-4 pr person.

Fyld
- 400 gram hakket svinekød, alternativt 400 gram laks
- 1 lille gulerod
- 1/3 løg
- 100 g kinakål
- 1 spsk kartoffelmel
- 3 spsk sojasauce
- 1 tsk sesamolie
- 1 fed hvidløg
- 1 lille stykke ingefær
- nogle stilke koriander eller hakket kordiander fra frost

Ponzusauce:
- 1 dl sojasauce
- 2 spsk fiskesauce
- ½ dl limejuice
- 2 spsk brun farin
- ½ dl vand
- finhakket ingefær, hvidløg, koriander og frisk chili eller piri-piri

200 g cherrytomater
Et lille bundt forårsløg

Evt. hele vandkastanjer, frost eller dåse

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Dumplings med svinekød og kinakål til forret.

Dumplings

Sådan gør du:

1. Optø færdigkøbte, runde gyoza-dejplader. Fordel dejpladerne på køkkenbordet, f.eks. 10 ad gangen.
2. Læg en skefuld fyld på hvert stykke. Pens med vand langs yderkanten, og fold dejpladerne sammen ved at folde den ene halvdel over den anden.
3. Tryk kanterne godt sammen, så de er lukket tæt. Placer dem på en perforeret plade med bagepapir for damptilberedning.
4. Ved servering, damp i 12 minutter ved 100 % damp i forvarmet ovn.

Fyld

1. Læg svinefars i en skål.
2. Skræl og hak guleroden, nogle blade fra kinakål og lidt løg fint, i alt ca. 150 g.
3. Læg det i skålen med kødet.

Tips: den lille lynhakker, som er tilbehør til en stavblender er perfekt at bruge her. Meget hurtigt og nemt.

Tilsæt kartoffelmel, soja, semaolie og finthakket hvidløg, ingefær og koriander.

Ponzusauce

Bland soja med fiskesauce, limesaft, brun farin, vand og lidt finthakket ingefær, hvidløg, koriander og chili.

Ved servering

Anret dumplings på tallerkner og drys hakkede cherrytomater og finthakket forårsløg over. Kom saucen ved og drys lidt hakket koriander over.

Tips fra kokken
- Kødet kan erstattes med finthakket laks eller vegetarisk alternativ
- Bland et par spiseskefulde grofthakkede vandkastanjer i fyldet, det gør dine dumplings dejligt sprøde.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Lørdagsdessert - Kokosris med mango

Kokosris, eller sticky rice, med mango er en klassisk thailandsk dessert. Normalt tilberedes den med en særlige type glutinøse (klæbrige) ris, som dampkoges inden de blandes med kokosmælk. Du kan også bruge grødris, det er nemmere at finde, og giver også et godt resultat.

Dessert: Kokosris med mango.

- 2 dl grødris, skyllede
- 3 dl vand
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 75 g sukker
- ½ tsk. salt

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Dessert: Kokosris med mango.

Sådan gør du

1. Rør ris, vand, salt, sukker og halvdelen af kokosmælken godt sammen.
2. Dæk med alufolie og damp i 45 minutter ved 100 °C.
3. Tag det ud og bland med resten af kokosmælken, og afkøl.

Server kokosrisen med skriver af moden mango.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Service

Bosch Service - et sikkert valg.

+45 44 89 80 18

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.

MyBosch

Tilmeld dig omkostningsfrit og få mange fordele!