Forårstilbud - op til 30%

Lige nu har vi 20% rabat på udvalgte støvsugere, vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Men er du eller bliver du medlem, får du 30%!

Gælder indtil 5. maj 2024.

Køb her!
FORÅRSTILBUD
Gå til indholdet
Gratis fragt på hvidevarer & husholdningsapparater.
Husholdningsapparater og hvidevarer
Logg på / Registrer

Lav mad i dampovn, hverdag og weekend. Torsdagens opskrift er risotto med spinat, svampe & parmesanchips.

Torsdag: Risotto med spinat, svampe & parmesanchips

Elsker du også risotto, men synes det tager lang tid og meget opmærksomhed at tilberede den i gryde? Det er nemt at lave risotto i dampovnen - den passer sig selv, og du kan istedet bruge tiden til at lave en lækker topping og til at dække bord.

Risotto, 4 portioner

- 3 dl/ca. 300 g risottoris
- 8 + 2 dl grøntsags- eller kyllingefond
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk gurkemeje

- 1 dl fløde
- 75 g revet parmesan
- citronsaft, groftkværnet peber

Fyld
- 200 g skyllet spinat
- 250 g champignon, hvide eller brune eller andre svampe
- 1 stor peberfrugt skåret i mindre stykker
- olie eller smør til stegning

Sprøde parmesanchips
- 50 g revet parmesan

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Risotto

Sådan gør du:

1. Skyl risen grundigt og hæld den i en mellemstor form med høje kanter (se billede).
2. Tilsæt 8 dl bouillon/fond, olie og gurkemeje, og pisk det sammen med et piskeris.
3. Sæt det i den forvarmede dampovn med fuld damp ved 100 °C; tid: 20 minutter.

Fyld/topping:

1. Skær svampene over, hvis de er store, ellers lad dem være hele. Steg dem på en varm pande, til de tager farve, og læg dem derefter på en tallerken.
2. Steg peberfrugten i et par minutter, tilsæt derefter halvdelen af spinaten. Rør til spinaten er faldet sammen, tilsæt så resten, steg under omrøring, til også resten er jævnt blandet. Smag til med salt og peber

Parmesanchips:

Strø 50 g fintrevet ost i cirkler på en bageplade, som er beklædt med bagepapir. Bag ved 190 °C varmluft i 7–9 minutter, til flagerne har fået en svag gylden farve. Tag pladen ud og lad flagerne køle af på pladen.

Når risottoen er dampet i 20 minutter, blander du den med halvdelen af de stegte grøntsager, parmesan, fløde, peber og lidt citronsaft. Spæd om nødvendigt op med resten af fonden. Konsistensen skal være grødagtig.

Anret risottoen på tallerkner, top med resten af grøntsagerne og parmesanchips.

Tips fra kokken
- Fond/bouillon kan være fra terning eller færdigkøbt.
- Parmesanchipsene kan laves flere dage i forvejen, opbevar dem ved stuetemperatur.
- Friskbagt hvidløgsbrød smager dejligt sammen med risotto.
- En god pesto, evt. fortyndet med lidt vand, kan dryppes rundt om risottoen som grøn sauce ved anretning.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Service

Bosch Service - et sikkert valg.

+45 44 89 80 18

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.

MyBosch

Tilmeld dig omkostningsfrit og få mange fordele!