Forårstilbud - op til 30%

Lige nu har vi 20% rabat på udvalgte støvsugere, vaskemaskiner, tørretumblere og opvaskemaskiner. Men er du eller bliver du medlem, får du 30%!

Gælder indtil 5. maj 2024.

Køb her!
FORÅRSTILBUD
Gå til indholdet
Gratis fragt på hvidevarer & husholdningsapparater.
Husholdningsapparater og hvidevarer
Logg på / Registrer

Lav mad i dampovn, hverdag og weekend. Søndagens opskrift: Steg med sprød svær og blomkålscreme.

Søndag: Flæskesteg med sprød svær, små kartofler, blomkålscreme og surt

Byd søndagsstegen tilbage, men i dette årti med tilberedning med damp. Ved først at dampe og derefter dampstege stegen bliver den både saftig og du får en god, sprød svær.

Klassisk steg med nyt tilbehør.

Hvis du har tid, kan du salte kødet et par dage i forvejen*. Gnid kødstykket godt med salt og peber. Lad det så hvile i køleskabet med sværsiden nedad. Denne metode bidrager til at sværen bliver sprød.

Har du ikke tid til at salte i forvejen, så bland salt med bagepulver eller natron, og gnid ind i køddelen. Lad stå i stuetemperatur i mindst en time inden du fortsætter tilberedningen. Salt med natron bdrager sammen til at dampen gør sværen sprød.

Flæskesteg, 6 portioner

- 1 kg svinekam med ridset svær
- 2 tsk fint salt + 1 tsk. natron eller bagepulver* (se kommentar)
- peber
- 750 g små kartofler, vaskede
- salt, peber, olie

Blomkålscreme
- 1 lille blomkål
- ½ l mælk
- 50 g smør
- 1 hønsebouillonterning, peber

Pandestegte grøntsager
- Broccoli, gulerødder, radiser, i alt ca. 600 g
- 25 g smør, citron

Til servering
Råsyltede tyttebær eller ribs, asier og agurkesalat

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Steg med kartofler og grøntsager

Sådan gør du

1. Salt kødet et par dage i forvejen, hvis du har tid. Gnid kødstykket grundigt med salt og peber. Lad det hvile et par dage i køleskabet med sværen nedad. Denne metode bidrager til, at sværen bliver sprød. Hvis du ikke har tid til at salte kødet i forvejen, så bland salt med natron eller bagepulver, og gnid blandingen grundigt ind i kødet. Lad kødet stå ved stuetemperatur mindst 1 time, inden du fortsætter med tilberedningen. (Saltning med natron bidrager sammen med dampen til at gøre sværen sprød.)
2. Del kartoflerne, hvis de er større end det, der svarer til en mundfuld. Bland med salt, peber og lidt olie.
3. Læg kartofler og steg på en passende plade eller fad, se billedet. Siden med svær skal vende opad.
4. Sæt retten i dampovnen, og damp ved 100 ℃ i 45 minutter
5. Øg temperaturen til 180 ℃, lav damptilførsel, og tilbered med 4D varmluft i 1 time. Efterfyld vandbeholderen ved behov.
6. Og nu til den sprøde svær. Øg temperaturen til 225 °C varmluftgrill. Steg til du hører en poppende lyd fra sværen. Stop, inden den bliver brændt.
7. Lad kødet hvile mindst 20 minutter før servering.

Blomkålscreme

1. Skær kålen i 4 dele og derefter i meget tynde skiver. Tryk kålen sammen i en gryde, tilsæt mælken og varm til kogepunktet. Læg et låg på, rør rundt af og til og kog, til blomkålen er mør.
2. Hæld halvdelen af mælken af, tilsæt bouillonterningen, peber og smør, og blend blandingen med en stavblender eller i en blender, til den er jævn. Fortynd den med mere mælk ved behov, blomkålscremen skal have konsistens som en tyk creme.

Pandestegte grøntsager

1. Skær broccoli i små buketter, gulerødder i tynde skiver og halver radiserne. Læg det hele på en stegepande, tilsæt ½ dl vand og smør, læg låget på, og kog, indtil vandet er fordampet.
2. Tag låget af, og rist grøntsagerne, til de er gyldenbrune. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Server flæskestegen med sprød svær sammen med blomkålscreme, stegte grøntsager, små kartofler og lidt surt.

Tips fra kokken
- Tilsæt friske krydderurter, f.eks. purløg, basilikum eller persille til blomkålscremen.

Søndagsdessert - karamelbudding

En klassisk afslutning på søndagsmiddagen: Karamelbudding som du nemt og hurtigt tilbereder i dampovnen. Karamelbuddingen kan laves op til tre dage inden servering og holdes på køl.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Søndagsdessert – karamelbudding 6 personer

Karamelbudding er nem og hurtig at tilberede i dampovnen.

Karamelbudding, 6 personer

- 4 dl mælk + 1 dl fløde
- 75 g sukker
- ½ vaniljestang eller ½ tsk vaniljesukker
- 4 store æg eller 5 mindre

Karamel til formen
- 100 g sukker + ½ dl vand

Funktioner der anvendes
- Fuld damp

Fordele ved funktionen
- Temperaturen ved fuld damp kan indstilles meget nøjagtigt i temperaturintervallet 30–100 °C. Derfor kan buddingen dampes meget forsigtigt, i stedet for over vandbad som ved traditionel tilberedning. Det er meget nemmere, og lykkes hver gang.

Tips fra kokken
- Kan tilberedes op til 3 dage før servering.
- Buddingen kan også tilberedes i dekorative, mindre portionsforme i f.eks. kaffekopper. Beregn i givet fald en kortere dampningstid.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Karamelbudding

Sådan gør du

1. Giv sukker og vand et opkog i en tykbundet gryde. Omrør ikke med det samme. Vent til sukkeret begynder at smelte og det bliver smukt karamelbrunt. Brug gerne en træspatel til at røre med. Hæld karamellen i bunden af formen, f.eks. en almindelig brødform, eller i portionsforme.

Tilbered buddingcremen
2. Giv mælk, fløde, sukker og vaniljekorn (eller evt. vaniljesukker) et opkog. Kog gerne vaniljestangen med for at få optimal vaniljesmag.
3. Pisk æggene let sammen i en anden skål. Tag mælkeblandingen af varmen og hæld den langsomt og under omrøring over de sammenrørte æg. Bland godt og si blandingen. Hæld dejen i den karamelliserede form. Dæk formen med plastfolie.
4. Sæt formen i ovnen ved 85 °C ved fuld damp, og damp den til cremen er stivnet. Kontroller efter 30 minutter, tilberedningstiden er normalt mellem 30–40 minutter. Afkøl buddingen.

Før servering trækker du en kniv rundt i kanten af formen, og vender cremen ud på et serveringsfad. Server gerne med flødeskum, frugt eller bær og ristede nødder.

Tips fra kokken
- Du kan f.eks. smagsætte med appelsen eller lavendel efter smag.

Klik på pilene herunder for at gå mellem ingrediensliste og fremgangsmåde.

Service

Bosch Service - et sikkert valg.

+45 44 89 80 18

Oplev Bosch

Oplev kvalitet, perfektion og pålidelighed.

Find forhandler

Find forhandlere af vores produkter her.

MyBosch

Tilmeld dig omkostningsfrit og få mange fordele!